Čekajući vetar

Ekološki magazin

Muzičara Ramba Amadeusa mnogi prepoznaju kao ekološkog aktivistu. Kaže da je prvi, bar u ovom delu Evrope, popio kafu i pojeo ćevape spremljene na solarni pogon. U rodnom Herceg Novom već godinama koristi solarni bojler. Pre njega je to uradio samo bivši predsednik Crne Gore Veljko Milatović, koji je još 70-tih napravio genijalnu, inovativnu  skalameriju, ručno pokretanu.

Priznaćete da nije teško: u zelenu kesu odlažete ostatke od hrane, a u plavu plastičnu ambalažu - ostalo đubre po ukusu. Na kori od banane se onda udobno vozite, ali ne tako što se okliznete, već time što ona postane bio-dizel. Igor Jezdimirović iz Inženjera zaštite životne sredine upoznao je čari upravljanja otpadom u Norveškoj.

Otpad vrlo često nije đubre - može da bude i izvor zabave i kreacije. Probajte da napravite instrumente od recikliranih materijala, kao što to radi Ivana Miljković.

Svetsku populaciju istovremeno ubijaju glad i gojaznost. Uz svest o tome da sve manje znamo šta jedemo, raste i potreba da to promenimo. Jedan od najsigurnijih izbora je organska hrana. Čućete Aleksandru Sekulić, nutricionistu - dijetetičara.

O nezi kože, ulozi hijalurona u obnavljanju svežine i upotrebi krema za lice govori dr Tanja Tirnanić iz Gradskog zavoda za kožne i venerične bolesti.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво