Nevidljivi ljudi

Emisija o radiju i radiofonskom stvaralaštvu

Ovoga puta o mogućnostima vizuelizacije radijskog sadržaja govorimo kroz rakurs vizuelnih umetnika. Naime, u Pančevu i Beogradu trenutno boravi umetnica iz Berlina Sofija Hirš (Sophia Hirsch), jedna od ovogodišnjih učesnica projekta Street Art Rezidenture. Na izložbi njenih printova u Kvaki 22 imali smo priliku da razgovaramo o njenom radu na animiranim filmovima u okviru projekata trans-disciplinarne prezentacije radio-drama u vanradijskom kontekstu. Hiršova je vizuelizovala radio-dramu „Hamlet-mašina" Hajnera Milera u produkciji nemačkog radija MDR (Mitteldeutscher Rundfunk).

Od sličnih projekata kod nas, svakako je na najbolji prijem naišla „Radiovizija". Originalne zvučne zapise glasova naših velikana, sačuvane u Tonskom arhivu Radio Beograda, autorski tim je oplemenio vizuelno, likovno i muzički i na potpuno novi način dočarao senzibilitet svih tih priča.

U rubrici „Kutija za pamćenje" na stodvadesetu godišnjicu rođenja akademika Velibora Gligorića, emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa ovim istaknutim književnim i pozorišnim kritičarom, univerzitetskim profesorom, osnivačem i urednikom mnogih književnih listova i predsednikom SANU. Akademik Gligorić je 1974. godine bio prvi sagovornik Miloša Jevtića u novom ciklusu emisija „Gost Drugog programa".

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво