Kulturni krugovi

Dnevni magazin kulture Radio Beograda 2

U emisiji Kulturni krugovi govorimo o izložbi „Kuda idemo i koliko će to putovanje da traje?" koja je otvorena u Salonu Muzeja savremene umetnosti Beograd u Pariskoj ulici. Kustos izložbe je Tomas Elsen, direktor Nove galerije Höhmannhaus iz nemačkog Augsburga sa kojom MSUB već intenzivno sarađuje, a postavka predstavlja fotografe i video-umetnike koji u svojim radovima preispituju prirodu i proces globalizacije kroz promenu vizure grada, urbanog, ali i unutar nacija i ličnih života.

Zvukom putujemo i u Istru jer je u toku 66. Pulski filmski festival, a kada je reč o pokretnim slikama, govorićemo i o američko-britanskoj televizijskoj serijskoj drami „Černobilj", koja ruši mnoge rekorde gledanosti, a nedavno je, na osnovu glasova 130.000 gledalaca, dospela na prvo mesto IMDB-ove liste najbolje ocenjenih filmova i serija svih vremena.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво