POEZIJA UŽIVO - Veče Milosava Tešića

U okviru programskog ciklusa POEZIJA UŽIVO, koji organizuje Radio Beograd 2, u saradnji sa Zadužbinom Ilije Milosavljevića Kolarca, u subotu 22. juna 2019. godine od 19.00 časova, u sali Kolarčeve zadužbine biće održano veče Milosava Tešića, uz direktan prenos na talasima Radio Beograda 2.

Milosav Tešić (Lještansko kod Bajine Bašte, 1947) je srpski pesnik, esejista, lingvista i član Srpske akademije nauka i umetnosti. Gimnaziju i Višu pedagošku školu završio je u Užicu, a Filološki fakultet i postdiplomske studije na istom fakultetu u Beogradu. Na Institutu za srpski jezik radi kao urednik Rečnika srpskohrvatskog književnog i narodnog jezika. Prvu pesničku zbirku objavio je 1986. godine i ona je nosila naziv: „Kupinovo". Od tada je objavljivao zbirke pesama: „Ključ od kuće" (1991), „Blago Božije" (1993), „Prelest severa" (1995), „Krug račanski, Dunavom" (1998), „Sedmica" (1999), „Bubnjalica u pčelinjaku" (2001), „Mlinsko kolo" (2011) i dr.

Dobitnik je svih najznačajnijih domaćih pesničkih nagrada, među kojima su: Zmajeva nagrada, Žička hrisovulja, Disova nagrada, priznanja: Branko Ćopić, Miloš Crnjanski i Desanka Maksimović.

Karte za veče Milosava Tešića mogu se preuzeti na blagajni Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca

broj komentara 0 pošalji komentar