Nevidljivi ljudi

London Calling: Male pobede

Naš gost je Željko Crnjaković, preduzetnik iz Subotice, autor potkasta „Male pobede". On će 13. juna u Londonu prvi put predstaviti jedan potkast na srpskom jeziku u okviru manifestacije „Podcast Day" u organizaciji Evropskih radio-dana (RDE). Govorićemo o tome šta jedan audio-potkast čini dobrim, šta je sve od tehničkih preduslova neophodno za njegovu realizaciju, kako ga učiniti popularnim, da li je moguće ove napore u Srbiji monetizovati, ali, pre svega, kako stvoriti atraktivan sadržaj i odabrati pravu formu za uspešan potkast.

Donosimo i izveštaj sa obeležavanja Dana Redakcije za decu, mlade i porodicu Radio Beograda 1 i uručenja nagrade sa Konkursa za kratku priču „Dobro jutro, deco".

U „Kutiji za pamćenje" emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa slavistkinjom iz Notingema Monikom Partridž, autorkom „Praktične gramatike srpskohrvatskog jezika" pomoću koje se već decenijama stranci širom svetskih univerziteta upoznaju sa osnovama našeg jezika. Ovi razgovori vođeni su u Dubrovniku 1985. godine.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво