Čekajući vetar

Ekološki magazin

Izgleda da zapadni čovek, čak ni u svom savršeno blagonaklonom obliku, ne ume da se odupre usađenoj težnji za dominacijom. To se vidi i iz izraza "brinuti o prirodi". A koliko uspešno možemo da brinemo ako stalno pokušavamo da rešimo pojedinačne probleme dok njihov izvor ostaje netaknut, a to je težnja za profitom. Čućete Nenada Fišera, filozofa iz Sarajeva.

Kako izgleda baviti se rehabilitacijom ptica, ali ne zbog struke nego iz ljubavi? Da li unutar iste vrste, recimo kod crnog gačca, možete da vidite različite karaktere - bandita i princezu? Najvažnije je osposobiti pticu za samostalan život u prirodi, a emotivno vezivanje zatvoriti u rečenicu : "Samo neka je živ i zdrav!" O tome govori Dina Hrecak.

Animal Rescue Srbija, organizacija za spasavanje životinja iz kritičnih situacija, počela je da realizuje ideju o stvaranju timova pri opštinama u Beogradu. Prva sa kojom su sklopili sporazum je Opština Vračar.

Ovogodišnja dobitnica nagrade Porodice bistrih potoka je glumica Vesna Čipčić. Pre više od dve decenije osnovala je Ekološko udruženje Divčibare, kroz koje deluje kao Vesna, ali kad zatreba - i kao javna ličnost.

Pri kraju je projekat Eko genijalci, sproveden u šezdeset i jednoj osnovnoj školi na četiri beogradske opštine. Nekoliko hiljada prvaka steklo je dragocena znanja o energetskoj efikasnosti i reciklaži.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević

broj komentara 0 pošalji komentar
Čekajući vetar Čekajući vetar

Autor:
Aleksandra Vukićević

Ekološki magazin koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati. [ detaljnije ]