Kulturni krugovi

Magazin kulture Radio Beograda 2

Sinoć je u Domu Garde na Topčideru premijerno prikazan dokumentarno-igrani film „Ratne priče sa Paštrika" Slađane Zarić. To je drugi film u koprodukciji Radio-televizije Srbije i Ministarstva odbrane Vojnofilmskog centra „Zastava film", koji svedoči o herojskoj borbi pripadnika naše vojske na Košarama i Paštriku 1999. godine.

U današnjoj emisiji biće reči o ovom filmu, koji će biti prikazan na dvadesetogodišnjicu početka bitke, u nedelju na Prvom programu RTS-a. Biće reči i o američkom avangardom filmskom umetniku Kevinu Džeromu Eversonu. On se u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine predstavlja samostalnom izložbom koja obuhvata digitalne projekcije filmova na šesnaestomilimetarskoj traci i osmočasovni magnum-opus Park Lanes.

Danas je Dan slovenske pismenosti i kulture, a tim povodom je u Narodnoj biblioteci Srbije održano predavanje „Moravska misija Ćirila i Metodija i rana istorija slovenske pismenosti".

Čućemo i kakva je nova predstava Kokana Mladenovića „Labudovo jezero".

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво