Kulturni krugovi

Magazin kulture Radio Beograda 2

Sinoć je u Domu Garde na Topčideru premijerno prikazan dokumentarno-igrani film „Ratne priče sa Paštrika" Slađane Zarić. To je drugi film u koprodukciji Radio-televizije Srbije i Ministarstva odbrane Vojnofilmskog centra „Zastava film", koji svedoči o herojskoj borbi pripadnika naše vojske na Košarama i Paštriku 1999. godine.

U današnjoj emisiji biće reči o ovom filmu, koji će biti prikazan na dvadesetogodišnjicu početka bitke, u nedelju na Prvom programu RTS-a. Biće reči i o američkom avangardom filmskom umetniku Kevinu Džeromu Eversonu. On se u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine predstavlja samostalnom izložbom koja obuhvata digitalne projekcije filmova na šesnaestomilimetarskoj traci i osmočasovni magnum-opus Park Lanes.

Danas je Dan slovenske pismenosti i kulture, a tim povodom je u Narodnoj biblioteci Srbije održano predavanje „Moravska misija Ćirila i Metodija i rana istorija slovenske pismenosti".

Čućemo i kakva je nova predstava Kokana Mladenovića „Labudovo jezero".

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]