Pozitivna trema

Razgovor sa Snježanom Pavićević, pikolistkinjom Beogradske filharmonije

"Posebno sam ponosna na to što, uprkos svemu, i dalje volim svoj posao i ne bih ga menjala, iako ga mnogi doživljavaju kao hobi kojim se baviš iz ljubavi i pitaju me imam li neki ozbiljan posao od kojeg može da se živi.

Ja sam osoba koja se raduje životu - za mene zaista važi fraza da sreću čine male stvari. Veseli me svaki sunčan dan, iskren osmeh nekog dragog bića, neka dobra knjiga ili čaša lepog vina u dobrom društvu. Kupovinu ne podnosim, ali kafa uz ćaskanje sa nekom drugaricom, uvek može. Ni u kuhinji se ne snalazim loše, majstor sam npr. za bundevaru ili lenju pitu sa višnjama - što i neke kolege degustatori mogu da potvrde. Ne volim gužvu, ni u gradskom prevozu, ni u tržnim centrima - samo na našim koncertima. Više mi prija intimno društvo sa odabranim osobama, a i retke trenutke samoće izuzetno cenim. Svoj posao obožavam, i mislim (pa nek se ljute kolege koje ne misle tako) da nam je godišnji odmor predugačak."

Autor emisije: Ana Ćirica

broj komentara 0 pošalji komentar
Pozitivna trema Pozitivna trema

Autor:
Ana Ćirica

Autorska emisija usmerena je na našu muzičku scenu i bavi se prevshodno temama u vezi sa klasičnom muzikom, uz povremene iskorake u druge oblasti (džez, "world music"). Ciljevi ove emisije su informativnog i edukativnog karaktera: usmeriti pažnju ka muzičkim umetnicima koji nisu dovoljno medijski eksponirani, mladima koji tek stasavaju na tom polju, kao i muzičarima koji nisu u prvom planu na koncertnim podijumima... [ detaljnije ]