Novi dan

Poezija nastaje, beleži se, govori i sluša...

Uz pregled događaja u kulturi Srbije, sa težištem na manifestaciji Noć muzeja, govoriće Radoslav Duja Nedić, književnik i diplomata, profesor dr Čedomir Crnogorac i Radoman Kanjevac, pesnik i glavni i odgovorni urednik Drugog programa Radija.

Somborski internacionalni festival stripa i fantastike predstaviće Danilo Bogdanović, a Džez festival u Valjevu Milan Nedeljković, umetnički direktor Festivala.

Iz Hidrometereološkog zavoda Srbije doći će nam Branko Bjelić, tako da ćemo saznati kakvo vreme da očekujemo do kraja maja i u junu, i to u Srbiji i u regionu, posebno u Crnoj Gori i Grčkoj.

Govorićemo i o nekim nedoumicama srpskog pravopisa, ali i o pojedinim rečima stranog porekla u srpskom jeziku.

Odvešćemo vas do Moderne galerije u Budvi, gde izlaže mlada srpska umetnica Kristina Pirković, a govorićemo i o nedavno održanom Bijenalu umetnosti u Veneciji.

Predstavićemo servisne informacije i druge redovne rubrike kao što su Sećanja dramaturga Dušana Č. Jovanovića, Satirična poezija Simonide Banjeglav, Srpske narodne poslovice i zagonetke, kao i rubrike Zabeleženo u sveščicama naših baka i Pogled preko stola.

Muzički urednik Ivana Đorđević, a emisiju priprema i vodi Dragana Veljković.
Broj telefona na koji se možete uključiti u naš program je 011-3229-653.

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво