Mala scena

Tijana Grumić: Stvaranje čoveka (premijera)

U ovoj drami Tijana Grumić bavi se odvojenošću ljudskih svetova koje povezuje isti događaj - smrt izbeglice iz ratom zahvaćenog područja u pokušaju da prepliva more i domogne se kopna i slobode u nekoj drugoj zemlji. Autorka zapravo govori o razjedinjenosti ljudskog sveta - o mogućnosti da isti tragični događaj za radio-spikera jeste samo povod za razgovor sa umetnikom kojem je to što se desilo isključivo inspiracija za „stvaranje", naučnici samo neočekivana epizoda u njenom „istraživanju", dok jedan dečak postaje, sasvim slučajno, uzročnik tragičnog sleda okolnosti u kojem glavni lik, koji nam govori iz off-a, gubi život. Nemogućnost da svi ti različiti svetovi „čuju" jedan drugog rediteljski je akcentovana i istražena preko zaokružavanja cele radnje unutar emitovanja radio-emisije tokom koje shvatamo koliko su akteri iz svih tih paralelnih života nesposobni da zaista „komuniciraju", a ljudsko društvo iskrivljeno i osakaćeno zbog odsustva suštinske povezanosti.

U drami igraju: Danilo Milovanović, Marko Pavlović, Ivan Marković, Nikolina Spasić, Bojana Milanković i dečak Luka Galić.

Lektor: Nataša Šuljagić

Ton-majstor: Milan Filipović

Kompozitor originalne muzike, muzički saradnik i reditelj: Sonja Petrović

Urednica serije: Melina Pota Koljević

 

Драмски програм

Autor:
Радио Београд 2

Драмски програм на РБ2 свакодневно емитује репризну и премијерну продукцију радним данима од 18:32, суботом у 18:00 у серијама Мала сцена, Паукова мрежа, Радио игра, Драма Другог програма, Звездани часови и Документарно драмски програм. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво