Čekajući vetar

Ekološki magazin

A onda su u jednoj evropskoj zemlji, u nekom gradskom parku, sve ptice sa okolnog drveća odjednom mrtve pale na zemlju - i neko se dosetio da je tu upravo testirana 5G mreža. A toj mreži, kojoj ljudsko telo služi kao sunđer, smeta drveće, pa ga zato nemilice seku. Tu je i spisak bolesti koje već izaziva 4G, pa samo može da se zamisli šta nas čeka sa bržom i jačom i njenim zastrašujućim visokim frekvencijama...Ovo je sažetak medijskih napisa o mreži pete generacije, onih medija što vole reči: užasno, skandalozno, uznemirujuće, senzacionalno...Šta na sve to kažu stručnjaci - gošća emisije je prof. dr Irini Reljin iz Ministarstva za turizam i telekomunikacije.

Što vam je lepa ta voćka, kao nacrtana! Je l' to iz vašeg voćnjaka? Hajde sada da dvesta puta tečno izgovorite: neo-ni-ko-ti-no-idi, a onda još dvesta puta to da napišete, a onda - takođe tečno i sa razumevanjem da kažete: To je u Srbiji zabranjeno. I zabranjeno je da prskamo voće u cvatu tokom dana jer tako ubijamo pčele. A ono što ubije pčelu - nije dobro ni za koga, pa ni za ljude. Šta nije u redu sa shvatanjem nekih voćara i šta pčelari, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, mogu da učine - gost emisije je Radivoje Ranković, sekretar Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Svašta su napričali, mnogo su se slikali, još više obećavali, pa posle izbegavali i skoro da su na pragu da priču učine deplasiranom - a Zrenjaninci već petnaest godina nemaju vodu za piće! Održan je još jedan protest građana pod nazivom "Voda i tačka". Čućete Aleksandra Jankova, urednika portala Zrenjanin danas.

Od blata mogu da se zidaju i višespratnice. Zemljana arhitektura nije stvar prošlosti. O karakteristikama koje je čine dobrom i za sadašnjost i za budućnost govori arhitekta Dragana Kojičić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.   

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво