Kulturni krugovi

Dnevni magazin kulture Radio Beograda 2

U današnjim Kulturnim krugovima govorićemo o filmu „O životu i smrti" režisera Predraga Velinovića, rađenom po scenariju Predraga Perišića. Film je snimljen povodom dvadesetogodišnjice bombardovanja zgrade Radio-televizije Srbije, a sinoć je premijerno prikazan na Prvom programu.

U knjižari ,,Papirna krila" promovisana je knjiga ,,Karlos Fuentes u potrazi za identitetom" autorke Bojane Kovačević Petrović.

Biće reči u emisiji i o knjizi ,,Svedok sudbine" novinara, književnika i filmskog kritičara Vladimira Bunjca (1928-1999), predstavljenoj u Jugoslovenskoj kinoteci, zatim o akciji ,,Negujmo srpski jezik", koja se negovanjem i zaštitom srpskog jezika, pisma, opšte jezičke kulture i pismenosti bavi već četiri godine, kao i drugim aktuelnim dešavanjima u kulturi.

Emisiju priprema i vodi: Nada Babić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]