Autogram

MAŠTARIJE DETINjSTVA

Za današnju emisiju AUTOGRAM urednica Gorica Pilipović odabrala je scensku igru Dete i čarolije Morisa Ravela, koja predstavlja jedno od njegovih najboljih dela. Fascinantna muzička partitura prati jednostavnu priču o nevaljalom detetu koju je napisala francuska književnica Kolet.

Nažalost, ovo izuzetno ostvarenje bilo je dugo zapostavljeno jer je trebalo pronaći ključ interpretacije negde između opere, baleta i pantomime. Mesto događanja je dnevna soba stare seoske kuće sa baštom, a predmeti u sobi postaju junaci radnje - velika fotelja, stari zidni sat, pastiri i pastirice sa zidnih tapeta. Pored prozora visi kavez sa vevericom, u kaminu dogoreva vatra, čuje se čajnik nad njom, a čuje se i mačka u sobi. Popodne je. Dete od 6-7 godina sedi za stolom, pokušava da radi domaće zadatke, ali je na ivici strpljenja. Dosada je jača od njega, u jednom trnutku ono gubi kontrolu i u nastupu besa sveti se stvarima oko sebe. Predmeti oživljuju i nevaljalo dete će dobiti svoju lekciju.

Аутограм

Autor:
Ивана Комадина, Горица Пилиповић, Маја Чоловић Васић, Зорица Премате и Радош Митровић

У Аутограму представљамо значајна дела која најпотпуније рефлектују домете и уметничку личност неког аутора у појединим сегментима његовог опуса. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се