Čekajući vetar

Ekološki magazin

Malo dete voli da glođe lutkinu glavu. Brižni roditelj je povremeno opere, ali ono što ta mekana plastika može da sadrži - ne može da se opere vodom, niti bilo čime. Kampanja AlHem-a "Igračka plačka" pokazala je da više od polovine uzorkovanih igračaka sadrži ftalate, supstance koje štetno utiču na endokrini sistem. Po tome se Srbija ne razlikuje od zemalja Evropske unije. Kompanijama je važnija efikasnost nego što ih brine toksičnost proizvoda. Krajem godine potrošači će dobiti aplikaciju koja će jednostavnim skeniranjem bar-koda pokazati da li je proizvod koji želimo da kupimo - bezbedan.

 

Zamislite da se nekoliko milijardi ljudi smeje u jednom zajedničkom minutu! To će se i desiti ako bude prihvaćena inicijativa Svetske asocijacije smeh joge da Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine počnu upravo tako. Nataša Lukić se tome nada i govori o blagodetima ove vrste smejanja koje zavisi samo od naše volje.

Svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Aleksandra Božović, novinarka Ekološke redakcije RTS i Miroslav Kos, urednik Blica nedelje.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво