Čitač

Iz sadržaja današnjeg izdanja emisije:

Samanta Šveblin jedna je od najharizmatičnijih autorki savremene hispanoameričke književnosti i dobitnica više značajnih književnih priznanja. Spisateljica koju podjednako hvale i kritika i čitaoci, svet je osvojila svojim knjigama priča „Ishodište" i „Ptice u ustima". Godine 2014. objavila je prvi roman „Spasonosna razdaljina".

Najnovija knjiga Samante Šveblin je zbirka priča „Sedam praznih kuća" o kojoj danas govorimo. Knjigu su sa španskog preveli Ljiljana Popović Anđić i Branko Anđić. Gost emisije Čitač je Branko Anđić. Sve knjige ove autorke čitamo u izdanju Agore.

Prevodilac sa nemačkog jezika i urednica izdavačke kuće Radni sto Bojana Denić nedavno je boravila u kući za pisce kraj Berlina, a na Sajmu knjiga u Lajpcigu učestvovala je na okruglom stolu o prevođenju. Čućemo njene utiske sa ovih književnih događaja.

Ovih dana objavljena je kultna knjiga Rišarda Kapušćinskog „Car". Prevedena na više od trideset jezika, ova knjiga nastala je posle njegovog povratka iz Etiopije gde je radio kao dopisnik Poljske novinske agencije. U delu „Car" Kapušćinski opisuje poslednje mesece vladavine Hajla Selasija i njegov dvor, kao i ljude koji su sarađivali sa njim. O ovoj knjizi i drugim upravo objavljenim naslovima razgovaramo sa urednicom u izdavačkoj kući Samizdat B92 Lidijom Kusovac.

Emisiju Čitač uređuje i vodi Dragana Kovačević.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи