Čekajući vetar

Ekološki magazin

Ona gondola zamišljena da premosti Ušće i Kalemegdan, treba prvo da premosti pravno bespuće u koje je zabasala...ili ušetala - zavisi da li je u pitanju neznanje ili namera. O pravnim aspektima projekta "Gondola" govore Mirko Popović i Jovan Rajić iz Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu.

Energetska vrba brzo raste, mnogo pije, a posebno buja od sastojaka iz otpadnih voda. Zato je odličan prijatelj svih septičkih jama, a njih u Srbiji ima polovina stanovništva. Ne zauzima kvalitetno zemljište, kosi se svake godine i kao ogrev menja ogromnu količinu uglja i mazuta, pa tako čisti i vazduh. O projektu koji bi doneo višestruke koristi govori inženjer Rade Milutunović.

U Beogradu je održan prvi klimatski skup, pod nazivom Petak za budućnost, kao reakcija na klimatske promene izazvane ljudskom nebrigom o Planeti. Ovim se Srbija i zvanično pridružila globalnom protestu koji je prošle godine pokrenula Greta Tunberg, petnaestogodišnja aktivistkinja iz Švedske.

Novosadsko naselje Liman pravljeno je u prošlom veku po meri čoveka - onda kada se uzimala mera da bi se dao kvalitet. Sada je mera postala računica: koliko zelenih površina može da se pretvori u parking, a može još i više ako se građani stisnu. Zbog "opšteg progresa" očekuje se da se stisnu, ali oni neće. O tome govori Marijana Mutavčieva.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво