Kon anima

Gošća je Katarina Grčić Nikolić, kostimograf Narodnog pozorišta u Beogradu.

U Narodnom pozorištu u Beogradu se priprema značajan jubilej - obeležavanje 150. godišnjice postojanja našeg nacionalnog teatra. Dve svečane predstave predviđene su za kraj maja i početak juna. To su Konjovićeva opera Koštana i balet Labudovo jezero Petra Iljiča Čajkovskog. Za obe predstave kostime je kreirala naša poznata kostimografkinja Katarina Grčić Nikolić. Ona je gošća u emisiji Kon anima.

Govoriće o kostimima za Koštanu - obojene folklorom jednog specifičnog našeg podneblja, punog južnjačkog kolorita, i ono što je posebno interesantno o kostimima za balet Labudovo jezero, čije osnovne skice je sugerirao poznati italijanski modni kreator Renato Balestra, a kostime pod tim skicama radi Katarina Nikolić. Palestra je inače, izradio blistave kostime i za Rosinijevu operu Pepeljuga, koja je označena kao jedna od hit predstava na repertoaru beogradske opere.

U muzičkom delu biće emitovane arije i scene iz opera  za koje je kostime kreirala Katarina Nikolić i to u izvođenju umetnika sa kojima je i ona sarađivala.

Autorka emisije Vladislava Vukolić

Кон анима

Autor:
Горица Пилиповић, Исидора Бован

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи