Čekajući vetar

Ekološki magazin

Ima u Srbiji omanji ograđen prostor, nazovimo ga Eldorado, u kome žive i oni koji nemaju dozvolu za izgradnju mini hidroelektrane, a dobijaju novac kao povlašćeni proizvođači zelene energije. Onda postaje glupo, inače potpuno razumno pitanje, zašto se prave objekti i na rečicama koje leti potpuno presušuju? Zelena stranka ponudila je plan za spasavanje prirode i reka Srbije.

Na svetskim dečjim takmičenjima i debatama iz oblasti ekologije, stručnjaci se klanjaju deci, a publici idu suze. Ostaje pitanje za sociologe i psihologe na kakvo se to kamenje, koje izaziva ekološku amneziju, nailazi tokom odrastanja? Marina Drndarski, nastavnica biologije iz OŠ "Drinka Pavlović", govori o svojim učenicima, finalistima takmičenja koje će biti održano u Vankuveru, odnosu dece prema prirodi i udžbeniku čiji je autor, a koji jedini u regionu ima logo Nacionalne geografije.

Održan je Prvi inkluzivni porodični festival Čep za hendikep, koji je okupio one kojima je pomoć potrebna i one koji je već godinama pružaju. Posetioci su, između ostalog, mogli da vide kako se melju čepovi i šta sve 3D štampač može da napravi od reciklirane plastike.

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Build Energy Team ( BET ) organizuju kampanju u deset gradova Srbije, pod nazivom "Igraj za energiju". Cilj je da se deca osnovnoškolskog uzrasta nauče i podstaknu da vode računa o racionalnoj upotrebi energije i energetskoj efikasnosti i u školi i kod kuće.

Svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Milutin Dedić, slikar, putopisac i esejista i Maja Pavlica, predsednica Udruženja ekoloških novinara.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи