Govori da bih te video

Dokumentarni program

"U Srbiji ima mnogo talentovanih ljudi; u Japanu su poznati Novak Đoković i Emir Kusturica, a, evo, i stvaralštvo Milana Tucovića pravo je blago Srbije. Milan stvara u tradicionalnom zapadnjačkom stilu, u njegovim radovima se jasno vidi uticaj ikonopisanja što je Japancima veoma interesantno, njegova dela sadrže poruku koja se moćno predaje gledaocu. Kroz Milanove skulpture i slike želimo da Japan upoznajemo sa Srbijom."

Akiko Koga, fotograf, Tokio

Slikar Milan Tucović ovog marta imao je petu, samostalnu izložbu u Japanu. O saradnji i prijateljstvu sa poznatim japanskim umetnicima, gostoljubivosti koju je osetio na svakom koraku u Tokiju, interesovanju Japanaca za umetnika iz Srbije i univerzalnoj snazi umetnosti kojoj forma nije bitna govori slikar Milan Tucović.

Autor emisije Milena Božović Manić

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво