Novi dan

Šta je istina

Mir i napredak umesto ratova i siromaštva, jedna je od tema međunarodne konferencije koja se održava u Beogradu povodom 20 godina od NATO bombardovanja.

Govore Vladimir Kršljanin, srpski političar, diplomata, književnik i naučni radnik i Jelena Ivanišević Paunović, umetničko ime Jelena Mila, srpsko-švedska glumica, koja je pokrenula i organizovala skup u srcu Stokholma povodom bombardovanja tadašnje Jugoslavije 1999. godine.

Stiglo nam je proleće, a sa njim i stare muke i opasnosti. Kako se ponašati i na šta obratiti pažnju prilikom boravka u prirodi govori Sonja Giljača, epidemiolog u Zavodu za zaštitu zdravlja u Beogradu.

Predstavićemo vam i knjigu „Priče ravnice" i autora Iliju Tucića i preporučiti još neke naslove za čitanje.

Čućemo šta se dešava u Vranju, Leskovcu, Prokuplju, Šapcu i Banja Luci, a i najaviti neke od kulturnih događaja u Beogradu.

Uz srpske narodne pitalice i poslovice koje čitaju članice Dramske grupe Radio Beograda, Neda Cvetković i Ana Škiljević, uz aforizme naših najboljih aforističara, servisne informacije i druge zanimljive rubrike, započećemo i ovo jutro i Novi dan.

Muzički urednik je Ivana Đorđević, emisiju priprema i vodi Dragana Veljković.
Broj telefona na koji se možete uključiti u našu emisiju je 011-3229-653 i imejl adresa novidan@rts.rs.

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво