Pozitivna trema

Razgovor sa Marinom Nenadović

Marina Nenadović je počela da uči flautu u klasi prof. Marije Graseli u Beogradu, a potom je otišla u Njujork gde je diplomirala i magistrirala na Mannes College of Music u klasi prof. Tomasa Najfingera. Usavršavala se na seminarima eminentnih pedagoga Nikolea, Adorjana, Lardea, Beneta i drugih. Tokom studija je nastupala kao solista i kamerni muzičar u SAD-u i Kanadi. Od 1989. godine je svirala na mestu prve flaute orkestra Opere i Baleta Narodnog Pozorišta, a od 1995. orkestra Beogradske filharmonije. Nastupa kao solista i izvodi solo repertoar za flautu svih epoha i to sa orkestrom Beogradske filharmonije, Niškim simfonijskim orkestrom Stanislav Binički, kamernim orkestrom Ljubica Marić, Gudačima Svetog Đorđa, Simfonijeta Beograd.

Osnivač je i član Duvačkog kvinteta Beogradske filharmonije i trija Timbre (trio za flautu, violu i harfu) sa kojima beleži brojne nastupe na koncertima i festivalima u zemlji i inostranstvu i organizuje uspešne seminare kamerne muzike. Nastupala je kao član Opere Madlenianum, a član je ansambla Gradilište. Nastupala je na vodećim muzičkim festivalima u zemlji (NOMUS, BEMUS, NIMUS, Tribina kompozitora, festival KoMA). Intenzivno se bavi pedagoškim radom i trenutno radi u Srednjoj muzičkoj školi Josif Marinković u Beogradu.

"Privatno volim mir i nemir, dobro društvo, sunce, Dunav, putovanja, šetnju, planine (vrhove!), more (u bilo kom obliku), dobar razgovor, uvek muziku, decu, knjigu, knjigu, knjigu, stvarno dobru kafu, tišinu, buku, ljude, muzeje i dobro vino."

Autor emisije: Ana Ćirica

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво