Mala scena

Višeslav Radenković: OD VRATA DO VRATA (premijera)

Autor drame bavi se problemom poništavanja vrednosti čoveka u društvenom sistemu u kojem je uspeh po svaku cenu jedino merilo po kojem se određuje da li ljudska jedinka treba da nastavi da postoji u okviru radne zajednice u kojoj se privređuje za život. Uspeh mora biti apsolutan i podrazumevati da je pojedinac spreman da drugog čoveka do sebe osudi na odbacivanje i izbacivanje iz lanca rada koji mu omogućuje opstanak, bez samilosti i bez ikakve empatije. U takvom društvenom sisitemu funkcioniše i mala zajednica prodavaca usisivača. Uče ih tobožnjoj podršci jednog drugom, ali u stvarnosti uče ih da su jedan drugom konkurencija bez milosti. Mogućnost i dozvola da se opstane u tom surovom sistemu neprestanog dokazivanja ostvaruje se upravo preko sposobnosti da se kolega ne posmatra ne kao čovek, već kao konkurencija koju pojedinac treba spremno da eliminiše.

U drami igraju: Branka Pujić, Siniša Ubović, Ivan Bekjarev i Jelena Trkulja.
Lektorka je Nataša Šuljagić, muzički saradnik Dragan Mitrić, ton-majstor Milan Filipović, reditelj Miloš Jagodić, a urednica serije Melina Pota Koljević.

broj komentara 0 pošalji komentar
Dramski program Dramski program

Autor:
RB2

Dramski program na RB2 svakodnevno emituje repriznu i premijernu produkciju radnim danima od 18:32, subotom u 18:00 i nedeljom u 17:00 u serijama Mala scena, Paukova mreža, Radio igra, Drama Drugog programa, Zvezdani časovi, Dokumentarno dramski program i Dramske retrospektive. [ detaljnije ]