Grad

O arhitekturi - Ljubljana, Beč, Japan

OFIS Arhitekti je ime ljubljanskog arhitektonskog biroa koji je dobro poznat na međunarodnoj arhitektonskoj sceni. Pročuli se se ekstremnim projektima i realizacijama - od skloništa za planinare i alpiniste u nepristupačnim alpskim predelima do hotelskih soba u pustinji Španije. Od muzejskih do sportskih objekata, od stambenih i javnih do sakralnih objekata. Dobitnici su Plečnikove nagrade, više puta su nominovani za nagradu Mis Van de Roe.... Biro su 1998. osnovali Špela Videčnik i Rok Oman.

U bečkom Arhitekturcentru ovih dana dana zatvara se izložba posvećena arhitektkinji i urbanistkinji Deniz Skot Braun , jednoj od žena koje su promenile arhitekturu. Profesionalnoj i životnoj partnerki čuvenog teoretičara postmoderne Roberta Venturija.

Japanski arhitekta Arato Isozaki dobitnik je Prickerove nagrade za 2019.

U Gradu, o ekstremnom u arhitekturi i čuvanju arhitektonske baštine dvadesetog veka govori Špela Videčnik, a biće reči i o izložbi Deniz Skot Braun u Beču, kao i o dobitniku ovogodišnje Prickerove nagrade Aratu Isozakiju.

Autori emisije su Snežana Ristić i Radonja Leposavić

Град Град

Autor:
Снежана Ристић и Радоња Лепосавић

Индивидуалистички, критички модел културе рађао се и развијао са рађањем и развојем urbsа – један од путева данашње рехабилитације индивидуализма је онај који нас враћа у Град. Комплексност урбане форме предложак је за структуру емисије. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара