Gutenbergov odgovor

Iz sadržaja emisije:

Sa spisateljicom, Slavicom Garonjom, razgovaramo o njenom novom romanu "Parusija-glasovi ispod paprati". Ovo je nastavak romana "Povratak u Arkadiju" iz 2014. Drugi deo "Arkadije" Slavice Garonje - "Parusija" počiva na arhivi, dokumentima, rukopisima, fotografijama, osluškivanju glasova.

Slavica Garonja, gošća emisije Gutenbergov odgovor završila je sve nivoe studija (osnovne, magistarske, doktorat) na Filološkom fakultetu u Beogradu. Bavi se usmenom književnošću ,folkloristikom, književnošću Srba iz Hrvatske, ženskom književnošću (rodnim studijama), književnom kritikom i beletristikom.
U emisiji pored predstavljanja romana "Parusija", govorimo i o zborniku posvećenom romanu Slavice Garonje "Povratak u Arkadiju".

U drugom delu emisije predstavljamo ediciju "Otrgnuto od zaborava" izdavačke kuće "Portalibris", koja je osmišljena tako, da se današnjoj čitalačkoj publici približe dela značajnih i priznatih pisaca. Razlozi skrajnutosti ovih književnika najčešće su političko-ideološki. Neki autori su imali tu nesreću, da su njihovo stvaralaštvo prekinuli ratovi, neki pisci su pak bili u sukobu sa tadašnjim kritičarima . Razloga za njihov zaborav je puno, ali ova edicija ih vraća u srpsku književnost u punom sjaju. Pomenućemo u emisiji mnoge autore, poput: Vladimira Ćorovića, Milice Janković, Milorada Šapčanina, Koste Hristića, Dragiše Vasića, Anđelije Lazarević, Milutina Uskovića i drugih.

Gost je Jovana Ristić, urednica u izdavačkoj kući "Portalibris".

Emisiju Gutenbergov odgovor uređuje i vodi Dragana Kovačević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво