Nevidljivi ljudi

Otkrivanje zvuka Milosava Mitrovića

Ton-majstor Milosav Mitrović, doajen dizajna radiodramskog zvuka, podeliće sa slušaocima svoja sećanja na vreme posleratnog Radio Beograda. Došao je u radio-stanicu još 1948, iste godine kada je njegov brat Miroslav Mitrović preko radio-talasa obavestio javnost o rezoluciji Informbiroa. U detinjstvu je radio slušao preko detektora, a po dolasku je koristio žičane magnetofone koji su bili ratni plen iz stanice Sender Belgrad, sa čeličnim i sa magnetisanim papirnim trakama, ali i sa specifičnim nosačima „Philips-Miller" na koje je zvuk mehanički nanošen neobičnim tehnikama... Popularni Loska Mitrović govori o svojim počecima snimanja zvuka u Radio Beogradu, gde je tonski uobličio preko 700 radio-drama, od kojih su neke ovenčane najznačajnijim priznanjima na eminentnim međunarodnim festivalima zvuka.

Sa Milosavom Mitrovićem razgovarali smo u društvu Ivana Krstića, saradnika Redakcije za istoriografiju televizijskog dela naše kuće i poznavaoca istorije snimljenog zvuka.

U „Kutiji za pamćenje" emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa dramskim umetnikom, književnikom, prevodiocem i judaistom Eugenom Verberom.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво