Rečeno i prećutano

Tema: Inkluzivni program iz oblasti kulture namenjen mladima

U Beogradu su nedavno promovisana dva inostrana programa iz oblasti kulture namenjena mladima i njihovim roditeljima.

„El Sistema", globalni muzički fenomen koji se pojavio pre četiri decenije u Venecueli, sa jedanaestoro dece u garaži, danas obuhvata više od četiri miliona mladih u šezdesetak zemalja sveta. Unesko ga je proglasio najuspešnijim socijalno-inkluzivnim projektom na svetu. Udruženje „Music Art Project" počelo je da primenjuje ovaj program u Srbiji kako bi se kroz kvalitetne i inovativne muzičko-obrazovne programe doprinelo dugoročnom razvoju društvene zajednice.

Kroz programe namenje deci, edukatorima i roditeljima, „KID Hub" se bavi edukacijom i proizvodnjom edukativnih alata koji podstiču razvoj nove generacije inovatora-preduzetnika u oblasti informacionih tehnologija. Ovaj program obuhvata i uključivanje dece koja pripadaju ranjivim grupama društva.

O sociokulturološkom značaju ovih inicijativa u današnjoj emisiji Rečeno i prećutano govore: Đurđa Papazoglu, Music Art Project; Tijana Petrović i Marija Stojanović, KID Hub; Gordana Cvetković, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; Dragana Jovanović, Tim za socijalnu inkluziju i smanjenje siromaštva.

Urednik i voditelj: mr Ljubica Krminac

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво