Paukova mreža

Danica Marković: VAMPIR PANTELIJA (premijera)

Nakon što se posle smrti povampiri, Pantelija, za života inače zloban i ostrašćen čovek, počne uporno da dosađuje i porodici i selu. Seljani bezuspešno pokušavaju da ga se oslobode na sve moguće i u narodu poznate načine, ali tek sa pojavom tajanstvenog neznanaca na belom konju selo može da odahne... Danica Marković je međuratna srpska pesnikinja i prozaistkinja. Njene priče, inspirisane narodnim predanjem i pod uticajem proze Milovana Glišića i Janka Veselinovića, značajan su i originalan doprinos žanru horora sa temama iz folklorne fantastike.

Uloge tumače: Jadranka Selec, Dubravko Jovanović, Snežana Kovačev, Aleksandar Krstić, Vukašin Jovanović, Jelena Trkulja, Vladan Živković, Radovan Miljanić i Bora Nenić.

Dramatizacija: Olivera Kolarić

Lektor: Nataša Šuljagić

Muzički saradnik: Dragan Mitrić

Ton-majstor: Milan Filipović

Režija: Miloš Jagodić

Urednik serije: Olivera Kolarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Dramski program Dramski program

Autor:
RB2

Dramski program na RB2 svakodnevno emituje repriznu i premijernu produkciju radnim danima od 18:32, subotom u 18:00 i nedeljom u 17:00 u serijama Mala scena, Paukova mreža, Radio igra, Drama Drugog programa, Zvezdani časovi, Dokumentarno dramski program i Dramske retrospektive. [ detaljnije ]