Kulturni krugovi

Dnevni magazin kulture Radio Beograda 2

 

U Srpskoj književnoj zadruzi predstavljeno je novo izdanje - studija prof. dr Snežane Samardžije „Reči u vremenu - usmeno stvaralaštvo i epohe srpske književnosti". O njenom istraživanju uticaja narodne književnosti na pisanu srpsku književnost, sa primerima umetničkih postupaka Dositeja, Vuka, Crnjanskog, Nastasijevića, Pope, Miljkovića i mnogih drugih autora, možete čuti u današnjoj emisiji.
Donosimo zapise sa još dva književna predstavljanja: Klub čitalaca Geopoetike u „Kući za čitanje" bavio se slovenačkim piscem Andrejom Blatnikom i njegovim romanom „Promeni me", o čemu su govorili Jasna Novakov Sibinović i Vladislav Bajac.
O stvaralaštvu Olge Tokarčuk, u Biblioteci „Petar Kočić" na Vračaru, govorili su Petar Arbutina, Milica Markić, Milorad Dašić i Rastko Jevtović.
Vodimo vas na dve izložbe. Od sinoć u beogradskom Studentskom kulturnom centru je izložba foto-grupe „Iza ekrana" „U potrazi za animom", a analiziraju se različiti aspekti ženskog bića u Srbiji, kroz sve periode životnih doba.
U Galeriji ULUS-a Dragana Todorović Skorić izlaže ciklus slika „Minerali Sopstvo".

Kroz emisiju vodi Aleksandra Glovacki.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво