Čekajući vetar

Ekološki magazin

Sa najvećeg ekološkog protesta u istoriji Srbije, "struka i motika" uputile su samo jedan zahtev institucijama: momentalno zaustavljanje izgradnje svih derivacionih mini hidroelektrana. Kod Predsedništva je ostavljen krčag sveže izvorske vode da se osveže i operu obraz, a "gospoda" su od srca pozvana da posete Staru planinu. Ako dođu turistički, biće dočekani kao rod rođeni, ali ako dođu kao investitori - meštani im obećavaju da će leteti odande.

 

Emisija Čekajući vetar proslavlja 36. rođendan. Mnogo je svakojake vode proteklo za ovo vreme ispod raznih mostova. Skloni smo da kažemo da nam je ekološka svest zaostala u razvoju. Neki se ne sećaju, a mnogi i ne znaju da je ova zemlja imala blistave trenutke i u teoriji i u praksi zaštite životne sredine. Metalna štangla rata i duha devedesetih razvalila je lobanju i ostavila amneziju. Gost emisije je Boris Gajić, nekadašnji novinar Ekološkog magazina Čekajući vetar.

Kažu da se nacionalni park Jeloustoun pretvorio u krš i kamen zbog istrebljenja vukova, a dva naknadno ubačena čopora pomogla su mu da ponovo procveta. Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i WWF Srbija pozivaju organizacije da im se pridruže u zahtevu za obustavljanjem hajke na vukove, zakazane za 16. februar u Nacionalnom parku Đerdap. Čućete Milana Ružića.

Biće reči i o Organizaciji za međunarodnu saradnju koju finansira nemačka vlada, a koja pomaže mnogim projektima u Srbiji ( GIZ ). O tome, kao i o Konferenciji o biodiverzitetu, koja je održana u Egiptu, a gde smo nastupili u regionalnom timu, govori Kristina Kujundžić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се