Kulturni krugovi

Dnevni magazin kulture Radio Beograda 2

Danas u podne uručena je pesnička nagrada „Milan Rakić", koju dodeljuje Udruženje književnika Srbije, a ime laureata možete saznati u današnjoj emisiji.
O poeziji Mikloša Radnotija, sinoć je u Collegium Hungaricum-u govorio Marko Čudić, istoričar književnosti, esejista i prevodilac, sa kojim je razgovarala Meliha Pravdić.
„Srpska istorija se simbolično završila, tačnije - iscrpela, dvanaestog marta dve hiljade treće godine, na dan kada je - posle serije generalnih proba i pokušaja - ritualno pogubljen Zoran Đinđić...", piše, između ostalog, Svetislav Basara u svom „Atlasu pseudomitologije", koji je sinoć predstavljen u Biblioteci grada Beograda.
Portal za pobunjena čitanja vodi grupa Pobunjenih čitateljki, koju čine mlade književne kritičarke. One primarno deluju u jugoslovenskom književnom polju, ali se ujedno bave i savremenim globalnim tendencijama u književnosti i književnoj teoriji.
U Kombank dvorani večeras počinje prvo izdanje novog festivala dokumentarnog filma Dok Fest, čiji koncept najavljuje umetnički direktor Igor Toholj.
U beogradskom Narodnom muzeju otvorena je nesvakidašnja izložba „Tvoje priče", koju čine predmeti posetilaca.

Kroz emisiju vodi Aleksandra Glovacki.

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]