Čekajući vetar

Ekološki magazin

Sve što od reka mrda - investitorima je pogodno da se gurne u cev i odatle im pravi profit. Uvek će reći da im je motiv energetska stabilnost, ali tu struje za Srbiju ima koliko i u malom prstu da zaustavi bujicu. Građani su shvatili i sve više i odlučnije protestuju. Poslednjih mesec dana građani Štrpca brane reke Šar planine, a u tome ih podržavaju i komšije iz albanskih sela. Čućete Bobana Stojanovića.

U Beogradu će biti održan, kako se najavljuje, najveći ekološki skup u istoriji Srbije, sa jednim zahtevom: momentalna zabrana izgradnje derivacionih mini hidrocentrala. Na protest vas pozivaju studenti, ekološki aktivisti i građani.

Na osnovu žalbe Inicijative Ne davimo Beograd, poništena je Studija o proceni uticaja na životnu sredinu spalionice otpada u Vinči. Da li je potpisano nešto što će građane Beograda da košta i para i zdravlja - o tome govori Vladimir Radojičić.

Građani Švedske ne plaćaju vodu, gradovi dotiraju baterije za bicikle, a primarna selekcija otpada funkcioniše odlično, vođena stavom: "Mi Šveđani najbolje sortiramo otpad!" Bajkovite i manje bajkovite detalje svakodnevice opisuje Radmila Raković, koja u ovoj skandinavskoj zemlji živi duže od pet decenija.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević

broj komentara 0 pošalji komentar
Čekajući vetar Čekajući vetar

Autor:
Aleksandra Vukićević

Ekološki magazin koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati. [ detaljnije ]