Znakovi

Vladimir Sekulić - „Dečak u crvenom prsluku", Galerija Doma omladine Beograda

Na izložbi „Dečak u crvenom prsluku" Vladimir Sekulić je u Galeriji Doma omladine Beograda predstavio seriju crteža kojima se bavi medijskom (re)prezentacijom događaja iz 2012. godine, kada je ukradena slika Pola Sezana pronađena u Srbiji.

Na konferenciji za novinare koja je tim povodom održana u Vladi Srbije pronađenu Sezanovu sliku „Dečak u crvenom prsluku" čuvala su dvojica pripadnika kriminalističke policije sa fantomkama i automatskim puškama. Ta skoro bizarna situacija poslužila je Vladimiru Sekuliću za dublje razmatranje odnosa društva prema umetnosti.

Prikaz policije sa fantomkama i puškama (iskazan u realnoj veličini), postaje motiv daljeg umetničkog razmatranja, pa se s jedne strane galerije nalaze elementi raščlanjene scene, dok su na drugoj strani crteži koji potenciraju apsurdnost originalne scene. Sekulić je između dva policajca ubacio i Dišanov „Točak" i umetnike Marinu Abramović i Ulaja, ali i mešalicu za beton, dasku za peglanje s peglom, saksiju s cvećem...

Vladimir Sekulić je 2011. godine završio Fakultet primenjenih umetosti u Beogradu. Do sada je organizovao desetak samostalnih izložbi, a učestvovao je  na isto toliko grupnih izložbi. Dobitnik je nagrade za crtež iz Fonda Vladimira Veličkovića (2015).

Gosti Znakova biće umetnik Vladimir Sekulić i urednica likovnog programa Doma omladine Beograda Jelena Pavićević.

Urednik i voditelj: Sava Ristović

Slika na naslovnoj strani: "Marina i Ulaj", iz serije "Dečak u crvenom prsluku"  


 
 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара