Rečeno i prećutano

Izazovi otvorenih podataka

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), objavila je javni poziv u vidu izazova za predlaganje inovativnih ideja, a na osnovu otvorenih podataka javnih institucija i organizacija koji su dostupni na Portalu otvorenih podataka. Cilj je unapređenje rada javne uprave.

Znamo li šta su, zapravo, otvoreni podaci, šta su tu izazovi i zašto su za građane Srbije ovo značajne teme i pitanja? Koji podaci su otvoreni, koji nisu i zašto nikada neće biti otvoreni?
Kako se otvaraju podaci Republičkog zavoda za statistiku? Koji njihovi podaci nisu otvoreni, a koji će u budućnosti ipak biti otvoreni?  Šta o problemima i izazovima u vezi sa otvorenim podacima govore predstavnici IT zajednice, koji ih već koriste?

Na ova i mnoga druga pitanja potražićemo odgovore u današnjoj emisiji Rečeno i prećutano, a u tome će nam pomoći: Olja Musić, pomoćnica direktora Republičkog zavoda za statistiku (Sektor za IKT i publicistiku), Irena Cerović, programska menadžerka (UNDP) i Igor Spasić (zajednica Heapspace).

Autor i voditelj dr Tamara Vučenović

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво