Klub 2

Gost "Kluba 2" je prof. dr Radivoje Mikić, a govorimo o objavljenoj Bibliografiji Slobodana Džunića.

Objavljivanjem Bibliografije Slobodana Džunića koju je priredila Marija Džunić Drinjaković, dobili smo potpun uvid u njegovo stvaralaštvo, i književno i radiofonsko, a proučavaocima ovog dela sada je olakšan pristup. 

U književnost Slobodan Džunić ulazi 1951. godine u vreme kada je stvar prestiža bila objavljivati kod poznatog izdavača i kada se ugled sticao po visokim kriterijumima. Prepoznat je kao dobar pripovedač koji ima ubedljivost u realističkom prosedeu .Deset zbirki pripovedaka, devet romana i knjiga lirske proze označavaju njegovo književno stvaralaštvo. Roman "Vetrovi Stare planine" biva posthumno ovenčan nagradom "Borisav Stanković" za najbolje prozno delo godine. O njegovim romanima i pripovetkama pisali su naši najbolji kritičari i teretičari književnosti: Miloš Bandić, Zoran Gavrilović, Predrag Palavestra, Pavle Zorić, Ivan Ivanji, Radivoje Mikić i mnogi drugi.

Najveći deo svog radnog veka Slobodan Džunić, proveo je u Radio Beogradu radeći kao urednik Literarne redakcije i urednik za istoriografiju. U Bibliografiji Slobodana Džunića, poseban deo posvećen je radiofonskim ostvarenjima koja su izvedena na Radio Beogradu.

Autor i urednik je Meliha Pravdić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво