Kulturni krugovi

Dnevni magazin kulture Radio Beograda 2

Današnji Kulturni krugovi u znaku su nekoliko najznačajnijih domaćih godišnjih nagrada i njihovih laureata. Dobitnica ili dobitnik najveće književne, "Ninove nagrade" za roman godine, biće poznat/a danas u podne, a izveštaj sa lica mesta, kao i razgovor sa laureatom, donosi Meliha Pravdić.

Na svečanosti u Kulturnom centru Beograda, u galeriji "Artget", danas je Maji Stanković, uručeno priznanje ''Lazar Trifunović'', za njenu studiju „Umetnost je ono što čini život zanimljivijim od umetnosti'', a Slobodanu Jovanoviću, nagrada Društva istoričara umetnosti Srbije, za izložbu "Mašić", o čemu izveštava Ranko Stojilović.

Nagrada "Nebojša Popović" za doprinos promociji i kritičkom promišljanju filmske umetnosti i kulture za 2018. godinu uručena je u petak filmskom i književnom kritičaru, publicisti i novinaru Milanu Vlajčiću. Tonski zapis sa svečanog događaja donosi Ana Vučković Denčić.

Sa novostima iz Mećavnika, sa 12. festivala "Kustendorf", izveštavaju Nevena Matović i Sara Arsenović.

Kroz emisiju vodi Aleksandra Glovacki.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво