Čekajući vetar

Ekološki magazin

Ima li "narodnijih" pitanja od onih koja se tiču svakodnevnog života: vode, vazduha, đubreta, hrane, zaštite životne sredine? Zašto se onda ove teme samo ponekad čuju u Narodnoj Skupštini, a pojedinci koji ih pokreću uglavnom budu ignorisani od ostalih kolega narodnih poslanika? Kako sme da se desi da o problemu jednog kraja Srbije govori neko ko nije odatle, a poslanik koji jeste - nema pojma ili neće da ga ima? Gošća emisije je Sonja Pavlović, samostalna poslanica u Skupštini Srbije.

 

Radovi na izgradnji mini hidroelektrane u Rakiti su zaustavljeni - zaustavila ih je inspekcija zbog niza nepravilnosti. Jedan kontejner sa važnim dokumentima vezanim za izgradnju je izgoreo. Izvođač radova je uperio prst u meštane. Iz Rakite, sa Stare planine, iz Pirota, sa Kopaonika, odozdo i odozgo - građani se spremaju za dolazak na veliki skup protiv mini hidroelektrana, zakazan za 27. januar u Beogradu. Čućete Aleksandra Panića iz Inicijative Odbranimo reke Stare planine.

Na svetskom nivou upravljanje otpadom utiče i na klimu. Mali smo i nejaki, pa bar za podizanje globalne temperature pojedinačno nismo krivi, ali nas to ne spasava od posledica koje trpe svi. Šta bi moralo da se uradi do sredine veka, zašto je dobro upravljanje otpadom skupo i za bogate zemlje - čućete o čemu je bilo reči na panel diskusiji Otpad i klima, održanoj u Novom Sadu u organizaciji Udruženja novinara koji se bave ekološkim temama Eko vest.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво