Zlatni presek

Saša Janjić - Osvrt na najznačajnije događaje u umetničkom životu u Srbiji u 2018. godini; Slađana Petrović Varagić "Kritika na delu".

Šta je to po čemu ćemo se sećati prošle godine? Otvaranje renoviranog Narodnog muzeja? Oktobarski salon? Izdavačka delatnost? Ili, možda neka samostalna izložba. U prvom delu Zlatnog preseka sa Sašom Janjićem, istoričarem umetnosti i kustosom galerije "Remont" razmotrićemo neke događaje koji su obeležili umetnički život 2018. godine, ali i njihov kontekst.

NFC "Filmart", u saradnji s portalom za kulturu "SEEcult.org", 2016 je započeo projekat "Kritika na delu" koji podrazumeva produkciju kratkih video emisija o značajnim izložbama u Srbiji u 2016. godini, u cilju revitalizovanja likovne kritike u oblasti savremenih vizuelnih umetnosti i ukazivanja na značaj edukativne uloge kritičke reči namenjene široj publici. Tokom dve i po godine postojanja, relevantni kritičari, teoretičari i istoričari umetnosti analizirali su kroz desetominutne video zapise najvažnije izložbe, grupne i samostalne, čime je već stvorena svojevrsna video biblioteka kritičke misli o umetnosti. Gošća Zlatnog preseka biće urednica serijala Slađana Petrović Varagić.

Urednik i voditelj emisije: Sava Ristović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво