Kon anima

Željko Lučić

U Emisiji Kon anima za 29.12. zapisane su ove reči - "Treba se uvek vraćati lepim trenucima". Tako se ova emisija, da bi na svečani način obeležila godinu koja prolazi, sadržinski vraća malo unazad, na 21. april ove godine, kada je gost bio naš proslavljeni bariton stalni član Metropolitena i drugih velikih operskih kuća u svetu Željko Lučić. On je učestvovao u obeležavanju 60. godine programa Radio Beograda 2 na Gala koncertu održanom 21. aprila u sali Zadužbine Ilije Kolarca, uz pratnju Hora i orkestra RTS pod upravom Bojana Suđića.

Željko Lučić u ovoj emisiji govori o svojim ulogama, brojnim nastupima po svetu i dolascima u Beograd, kojima se raduje kao i o svom rodnom gradu Zrenjaninu, za koji je vezan najdubljim emocijama. U muzičkom delu biće emitovane arije iz opera Đuzepa Verdija - Rigoleto, Falstaf, Otelo, Magbet i Nabuko u njegovom izvođenju.

Autor emisije: Vladislava Vukolić

Кон анима

Autor:
Горица Пилиповић, Исидора Бован

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво