Nevidljivi ljudi

Poslednja emisija "Nevidljivi ljudi" u 2018. godini biće jedna vrsta zvučnog kolaža sačinjenog od šetnje kroz novogodišnje programe i čestitke emitovane na Radio Beogradu prethodnih decenija.

Moći ćete da čujete kako su 1. januara daleke 1958. godine u emisiji "Radio vam odgovara" slušaocima predstavljene igre uz koje su ljudi nekada dočekivali Novu godinu, kao i kada su nastale novogodišnje čestitke. Iz novogodišnjeg "Dnevnika" poslednjeg dana decembra 1960. izdvojili smo reportažu sa beogradskih ulica neposredno uoči dočeka, a kritičar Đorđe Đurđević vratiće nas u novogodišnje emisije legendarne "Vesele večeri".

Radio Beograd je tokom više od devet decenija postojanja tonski beležio i usmene istorije građana naše zemlje, pa su tako zvučno pohranjena i njihova sećanja na novogodišnje praznike s početka prošlog veka. Prigodne radio-drame, humoreske, skečevi i vinjete su bojili Novogodišnji program na talasima Radio Beograda, pa ćete čuti i izbor iz ovih prazničnih emisija.

Branislav Cvetković podeliće sa nama sećanja na "prvi tim radija" - Miću Orlovića, Miodraga Mališu Marinkovića, Dragoslava Baticu Savića...

U pretprazničnoj "Kutiji za pamćenje" emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa dramskom umetnicom Mirom Stupicom, vođenog za ciklus emisija "Gost Drugog programa" 1974. godine.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво