Beskrajni plavi krug

Upoznaćemo dvoje naših sunarodnika koji žive u Severnoj Americi.

Doktor Branko Terzić, inženjer energetike, rođen je 1947. godine u logoru u Nemačkoj. Kada je imao tri godine, sa roditeljima je stigao u Sjedinjene Američke Države. U bogatoj profesionalnoj karijeri dva puta je bio izabran od strane predsednika Džordža Buša i potvrđen od strane Senata SAD za komesara Savezne regulatorne komisije za energiju. Bio je u savetodavnim predsedničkim odborima u Nacionalnom savetu za naftu i Nacionalnom savetu za ugalj SAD. Prethodno je bio državni komesar Komisije za javne službe Viskonsina, a nakon toga predsednik Odbora za trke države Viskonsin. Bio je na funkciji predsednika ad hoc grupe eksperata za čistiju proizvodnju električne energije Ekonomske komisije Ujedinjenih nacija za Evropu.

Danas je dr Terzić redovan komentator pitanja vezanih za naftu i energiju na CNN International, takođe daje komentare za Fox Business News i druge medije. Član je Krunskog veća i predstavnik prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića u Sjedinjenim Američkim Državama. U razgovoru koji sledi čućemo kako se od logora u Nemačkoj stiže do tako bogate životne karijere.

Kristina Bijelić, pevačica iz Toronta i Felipe Telez, kompozitor iz Kolumbije uz pratnju Simfonijskog orkestra Mađarskog radija iz Budimpešte snimili su zajednički audio-disk sa raznovrsnim muzičkim pravcima; veoma zanimljiv eksperiment o kojem će govoriti Kristina Bijelić.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара