Čekajući vetar

Ekološki magazin

 

 

Građani Srbije ne znaju koliko izvorišta je prodato. Država nije smatrala da je to informacija koju je dužna da podeli. Mada voli da se hvali punim budžetom i novcem koji obilato troši na „četke, metle i asesoare", ulaganja u finansijski zahtevan vodni sektor verovatno će prepustiti privatnicima. Neke evropske države stigle su to i da urade i da se pokaju. Na tribini „Voda - javno dobro, a ne roba" govorili su Tanja Vukša i Miloš Baković Jadžić.

Od prvog januara zabranjuje se ribolov kečiga u Srbiji. To je rezultat kampanje koju je pokrenula Svetska organizacija za prirodu (WWF). Kečige žive u Dunavu dvesta miliona godina, ali su sada na rubu istrebljenja zbog preteranog izlova. Zašto u priči o kečigama ima elemenata kriminala - govori novinar Dragan Gmizić.

Prva nacionalna služba za spasavanje životinja Animal Rescue Serbia, u partnerstvu sa Recan Fondacijom za reciklažu limenki, pokreće program „Mjau-vau ekspert", namenjenom deci školskog uzrasta. Kako da se ponašaju ako naiđu na čopor napuštenih pasa, a kako da priđu vlasničkim životinjama? Uče i o značaju reciklaže, jer obuku „plaćaju" sakupljenim limenkama. Gošća emisije je Sanja Radosavljević.

Posle trista dana, uklonjen je šator pored Mosta hrabrih žena Kruščice kod Viteza u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući njihovoj borbi, poništene su sve odluke o izgradnji mini hidroelektrana. Priča o tome kako su branile i odbranile reku obišla je čitav svet. Ipak, nedostaje još nekoliko stvari da bi meštani Kruščice mogli da budu potpuno sigurni da su investitorima videli leđa. Čućete Tahiru Tibold, predsednicu Mesne zajednice Kruščica. 

 

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи