Čekajući vetar

Ekološki magazin

Pred kraj života, nemački hemičar Justus fon Libig je rekao: „Paster je bio u pravu". Ali, tada je već bilo kasno. Nemačka, a i svetska poljoprivreda, oduševljeno su prihvatile njegov izum azotnih veštačkih đubriva, odbacujući upozorenja Luja Pastera da biologiju treba ostaviti na miru. Čedo Justusa fon Libiga posle stotinu godina pretvorilo se u monstruma. Mnogo starije ljudsko iskustvo kaže da se može bez hemikalija, pa i bez oranja. U Beogradu, u okviru svoje svetske turneje, gostuje dr Piter Svon, sa seminarom o vedskoj prirodnoj poljoprivredi.

Energija, borbenost, znanje, entuzijazam... Puna ratna oprema potrebna je za savestan i odgovoran boravak na ovoj planeti. Koliko je mladima privlačno da se bave temama iz oblasti zaštite životne sredine i budu deo rešenja nagomilanih problema, razgovaramo sa gošćama emisije - studentkinjama Anđelom Stanković, Nastasijom Nastevski i Milicom Ilić.

U opštini Babušnica privatne parcele su pod hipotekom, što ne bi bilo čudno da njihovi vlasnici uopšte znaju da su pod hipotekom. U Rakiti meštani poslednjih dana obazrivo izlaze iz kuća, predsednik Mesne zajednice Desimir Stojanov je izbegao batine, ali bilo je i onih koji nisu. U međuvremenu, širi se otpor izgradnji mini-hidroelektrana - u Petrovcu na Mlavi održana je tribina „Mlava nije sama", a u Paraćinu skup „Odbranimo Grzu". Sa Stare planine javlja se Aleksandar Panić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи