Znakovi

Milica Lapčević "Anatomija leta", grupna izložba, Muzej Vazduhoplovstva, Beograd

Tehnika i tehnologija, mašine i tehnonaprave oduvek su privlačile čoveka na vrlo različite načine, pa tako su i umetnici oduvek bili zainteresovani za ovu temu. Posebno se to odnosi na avijaciju, koja omogućava ćoveku kretanje njemu neprirodnim načinom - letom. Nebo i dosezanje nebeskih visina uvek su bili izazov. Letenje je savlađivanje fizičkih i bioloških zakona. Visina je konačna sloboda i nadmoć. Ali, nebo donosi i razorne opasnosti. Ove i još mnogo drugih asocijacija i konteksta imala je u vidu umetnica Milica Lapčević, pri koncepciji izložbe "Anatomija leta".

Na izložbi učestvuju: Dušan Otašević, Nemanja Nikolić, Iva Kuzmanović, Marija Šević, Aleksandra Perić, Hana Rajković, Magdalena Miočinović Andrić, artterror, Lidija Delić, Nina Ivanović, Sava Knežević, Slavica N.Obradović, Nina Simonović, Isidora Krstić, Jelena Marta Glišić, Mariko Hori, Nenad Glišić i Tania Ruiz Gutierez (Tania Ruiz Gutierrez). Izložba je otvorena audio-vizuelnim ambijentom Saše Puckovckog "Scatter_Radar".

Realizaciju izložbe su značajno pomogli direktor Muzeja vazduhoplovstva Čeda Milivojević, kao i kustosi Mirjana Novaković Munišević i Miloš Jelenić, a u saradnji sa Umetničkim prostorom "U10" i uz stručnu podršku istoričara umetnosti Miroslava Karića i Ivana Stanića.

Gost emisije biće Milica Lapčević.

Urednik i voditelj Znakova: Sava Ristović.

Naslovna strana: Aleksandra Perić "Paramuzej", 2018. 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво