Stepenik

Bolja prošlost

"Mobilni telefoni su sve pametniji, a ljudi sve gluplji, porazna je uprošćena, ali i pronicljiva sintagma. Potpuno odsustvo kritičkog mišljenja i intelektualne sumnje, udružene sa pravom pandemijom lakovernog razmišljanja, zagospodarili su javnim diskursom. U javnosti se gromoglasno promoviše, podstiče i proslavlja primitivizam, a svetom vlada tiranija mediokriteta, svuda prednjače "prodavci magle", dakle, došlo je "doba novih varvara" - napisao je prof. Radivoj Radić, u predgovoru knjige "Bolja prošlost" koju je objavila izdavačka kuća Evoluta.

U knjizi su sabrani tekstovi profesora beogradskog i novosadkog Univerziteta: Aleksandra Palavestre, Marka Šuice, Miroslava Jovanovića, Radivoja Radića, Vladimira Mihajlovića i Zorice Kuzmanović. ""Njima se, tekstovima o bosanskohercegovačkoj arheologiji i tzv. bosanskim piramidama, pridružio Davor Džino sa sidnejskog Sveučilišta.

Gosti emisije Stepenik su doc. dr Zorica Kuzmanović sa Odelenja arheologije i prof. dr Radivoj Radić, šef katedre za vizantologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Autor emisije je Svetlana Jajić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара