Autogram

Pučinijeva verzija "Ožalošćene porodice"

Đani Skiki je istorijska ličnost. Živeo je u Firenci u XIII veku. Dante ga je smestio u pakao u svojoj Božanstvenoj komediji, a Đakomo Pučini je o njemu komponovao opersku jednočinku. Možete je slušati u današnjem Autogramu koji uređuje Gorica Pilipović.

„Ako ste večeras imalo uživali verujem da ćete presuditi uzimajući u obzir olakšavajuće okolnosti." Ovim rečima se publici obraća Đani Skiki, naslovni lik komične operske jednočinke Đakoma Pučinija, čija je fabula slična komediji Ožalošćena porodica Branislava Nušića. Buozo Donati umire i njegovi rođaci se dogovaraju da na prevaru napišu testament koji ovaj nije ostavio. Angažuju Skikija, ali on će ih nadmašiti lukavstvom i skovati sopstveni plan zahvaljujući kojem će na kraju uzeti sav novac. Ova Pučinijeva opera iz 1918. godine je poslednji deo trilogije koju čine i Sestra Anđelika i Plašt.

Аутограм

Autor:
Ивана Комадина, Горица Пилиповић, Маја Чоловић Васић, Зорица Премате и Радош Митровић

У Аутограму представљамо значајна дела која најпотпуније рефлектују домете и уметничку личност неког аутора у појединим сегментима његовог опуса. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво