Kontrapunkt

Knjiga "Sveti car", posvećena životu i delu poslednjeg ruskog cara, Nikolaja II Romanova.

Iz štampe je, u saizdavaštvu izdavačke kuće BERNAR, Društva cara Nikolaja i Riznice duhovnog blaga iz Banja Luke, izašla knjiga "Sveti car", posvećena životu i delu poslednjeg ruskog cara, Nikolaja II Romanova.

Knjiga "Sveti car" objavljena je povodom obeležavanja stogodišnjice stradanja carske porodice Romanovih. Knjigu je sa ruskog preveo i priredio gost emisije Kontrapunkt Ranko Gojković. Slušaoci će biti u prilici i da čuju kako su ovu knjigu tokom svog boravka u Srbiji u Hramu Svetog Save i Petrovcu na Mlavi predstavili protođakon Vladimir Vasilik, doktor istorijskih nauka, Anatolij Stepanov, glavni urednik portala "Ruska narodna linija" i Pavel Tihomirov, geopolitički analitičar, čije su studije "Zona prećutkivanja" i "Krst Vladike Nikolaja" prevedene na srpski jezik.

Knjiga "Sveti car" sadrži razmišljanja o imperatoru Nikolaju II, retke biografske podatke o njegovom životu, besede i propovedi svetitelja - savremenika cara Nikolaja, tekstove savremenih naučnika, istoričara i teologa koji se bave temom ubistva imperatora i njegove porodice, kao i porodični foto-album cara Nikolaja, carice Aleksandre i njihove dece.

Autor emisije je Biljana Đorović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво