Nevidljivi ljudi

Ukrčkani radio-dnevnik Momčila Moce Stanića

Gost emisije Nevidljivi ljudi, koja je na programu od 9 časova je dugogodišnji producent Radio Beograda Momčilo Stanić, čiji su radijski počeci vezani za Drugi program i davnu 1963. godinu. Bio je producent „Vesele večeri", „Sela veselog", „Turističkog kola" i brojnih emisija Zabavno-humorističke redakcije zbog kojih su ulice gradova povremeno ostajale puste, a osmislio je i realizovao neke od istorijskih programskih akcija naše kuće, poput „Fiće lutalice".

Spojivši dve ljubavi - prema radiju i prema gastronomiji - priredio je „Ukrčkani dnevnik", knjigu koja nudi recepte, ali autorove reminiscencije na neke od najznačajnijih kreatora programa u istoriji Radio Beograda.

U redovnoj rubrici „Kutija za pamćenje" emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa slikarom Milanom Konjovićem, čija je 120. godišnjica rođenja obeležena u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu ovih dana izložbom „Milan Konjović iz novosadskih kolekcija". „Gost Drugog programa" Konjović je bio na samom početku tog serijala, 1974. godine.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво