Beskrajni plavi krug

Dijaspora i matična kultura

U Beogradu će u nedelju 21. oktobra svečano biti otvoren 63. Međunarodni sajam knjiga. Tradicionalno, na sajmu će se pojaviti i srpski pisci iz dijaspore i oni koji pišu o dijaspori. Na štandu Uprave za dijasporu i Srbe u regionu biće predstavljana knjiga „Srbi u Rusiji”, publiciste Marka Lopušine, koju je objavio Prometej iz Novog Sada. Ova knjiga je nedavno imala svoju promociju u Matici iseljenika Srbije, a o knjizi je govorio njen autor.


Svetlana Matić je profesorka srpskog jezika u bečkim školama, gde predaje našoj deci. Nedavno je objavila knjigu „Pevam danju, pevam noću – pisma Mini Karadžić”, koja će takođe biti promovisana na ovogodišnjem Sajmu knjiga. Svetlana će govoriti o svojoj novoj knjizi.

Petar Gojković živi u Parizu. Prošle godine je pokrenuo projekat očuvanja srpske nacionalne baštine pod nazivom „Mondo kult”, obilazi evropske gradove i održava programe za naše sunarodnike. U subotu će nastupiti u Beogradu, u Svečanoj sali u zgradi JRB-a. Pozivnicu da dođete uputiće vam na kraju naše emisije.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво