Maske

Emisija posvećena pozorištu

Komad hrvatskog autora Mate Matišića „Ničiji sin", u režiji Marka Misirače, premijerno je izveden 4. oktobra na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Radnja drame „Ničiji sin" dešava se u Zagrebu početkom dvehiljaditih, a središnji lik je veteran Ivan, koji veruje da mu je otac univerziteski profesor, bivši politički zatvorenik i novokomponovani političar Izidor, sve dok se ne pojavi nekadašnji zatvorski čuvar Srbin Simo.

Po rečima reditelja, svi likovi su na prvi pogled zlikovci, a zapravo su nesrećnici i na neki način žrtve sistema. Zašto mu je bio izazov da radi ovaj komad, razgovaramo između ostalog sa Markom Misiračom, koji je režirao i prvi deo Matišićeve „Posmrtne trilogije" – „Sinovi umiru prvi", pre dve godine, u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Lepa vest nam je stigla iz Čačka. Nakon 62 godine od kada je zatvoreno Narodno pozorište Čačak, u nedelju, 7. oktobra počelo je sa radom Gradsko pozorište Čačak, praizvedbom „Triptiha o radnicima“, autora Sare Radojković, Strahinje Madžarevića i Tijane Grumić, u režiji Juga Đorđevića.

Gost u Maskama je glumac Bratislav Janković, inicijator osnivanja profesionalnog pozorišta u Čačku.

Urednica i voditeljka emisije: Gordana Đurđević

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара