Beskrajni plavi krug

Dijaspora i matična kultura

U Berlinu je nedavno održan dvodnevni seminar na kojem su Nemci na šest jezika predstavili mogućnost startap programa za doseljenike. Centralni savez Srba u Nemačkoj imao je svoj štand na ovom seminaru investicija, o kojem će govoriti predsednik Centralnog saveza Srba u Nemačkoj Milan Čobanov.

Književnik Vlastimir Stanisavljević Šarkamenac, koji živi u Parizu, napisao je dve knjige, koje će danas predstaviti: „Dučić njim samim“ i romsku pesmaricu i pričaricu „Cigani se vraćaju s neba“. Ova knjiga je dobila i svoj scenski nastup, a premijera je održana u Srpskom kulturnom centru u Parizu. Ovih dana se dovršavaju snimanja muzičkih numera koje prate  knjigu. Danas ćemo razgovarati sa Vlastimirom Stanisavljevićem Šarkamencom o njegovim novim delima.

U Čikagu živi i radi doktor Nebojša Knežević, vanredni profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta Ilinois. Drži seminare i predavanja širom sveta, a gostujući je profesor i na beogradskom i novosadskom Medicinskom fakultetu. Sa njim je razgovarao naš dopisnik iz Čikaga Saša Žigić.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се